5 аутфита за перфектното грил парти

Като тийнейджър летата ми завършваха при баба – с помощ в градината и в събирането на реколтата от лозето. По-късно, вече като студентка, обикновено използвах уикендите на август за отскачане до нашето море. А в момента се опитвам да съвместявам и двете – планинските поляни и морския бряг. Винаги ще харесвам топлите следобеди и на морето, и в планината, които се превръщат в прохладни вечери навън, прекарани в добра компания и с вкусна храна. А когато сме си я сготвили сами, е още по-добре.

Преди повече от месец Момичетата от града и LIDL ме попитаха какви биха били петте аутфита, които ще избера за перфектното грил парти… и ето ме изправена пред моден казус, върху който не съм разсъждавала до момента.

Дa, фокусът на всяко грил парти обикновено е върху храната, която аз за по-сигурно поверявам в ръцете на Теодор, а от мен е пазаруването – намирам всичко любимо в LIDL! Този път и изборът на дрехи е в мои ръце.

Ще ви покажа аутфитите, които избрах, но преди това не мога да не спомена как започна всичко…

И така преди месец събрах нескромна селекция от рокли, къси панталонки и какво ли още не, грабнахме също свещи, чаши и всичко необходимо за един слънчев уикенд на село – заминавахме за вилата на Теодор. Да, ама не съвсем. Багажът беше натоварен още в петък сутринта, а идеята ни беше да тръгнем след работа – това, което не бяхме предвидили обаче, беше високата температура, която успях да кача главоломно в петък по обяд. До вечерта летният вирус ме беше съборил напълно и състоянието ми, меко казано, бе далеч от това, което си представях. А аз си представях – тичане по поляната, слънце в косите, пълни чаши в ръцете и разбира се, снимки на перфектните аутфити.

Е, понякога нещата не се случват по план. И в това е цялата магия. В последните 25  дни живея без напрежението на очакванията, организираните задачи и списъци с места за посещаване или неща за правене. Така се стигна и до идеите за облекло, които ще ви покажа – направени са по различно време и отразяват точно настроението ми в конкретния момент. Всеки аутфит от тази селекция е подходящ за градинско парти, в зависимост от повода, мястото и тематиката, а също и личния стил. Да започваме! 


1. Стилно градинско парти в просторно имение

Все още никой не ме е поканил на подобно, но това не пречи да си представям как би могло да изглежда, нали? За целта съм избрала свободна рокля от лен и памук, с която ще се чувствате добре и точно на мястото си. Обувките и чантата са в така любимото ми жълто този сезон, а височината на токчетата е съвсем приемлива – 4 см.

2. Бохо пикник на поляната

Съвсем наскоро Биби от Girls We Are сподели своята представа за градинско парти, която е …ами, сбъдната мечта! Имах късмета да се присъединя към нейния пикник и ми се иска всяко парти да е като нейното! Забележете, че и аутфитът, който съм избрала за целта, е в земни тонове. Роклята, с която съм на този кадър, се закопчава изцяло отпред и е много удобна, освен това е на райе, а както знаем райето е вечно, така че няма да сбъркате с избора си. 🙂

3. Спортно и удобно

Ако сте избрали терасата или двора у дома за своето парти, удобството ще бъде водещо. Поне така си мисля аз. За целта обувам любимите къси панталонки и слагам свободна тениска на точки, с последните няма да изненадам никого, сигурна съм. 🙂 Имам си вино в ръката– готова съм за вечерята!  

P.S Теодор каза, че трябва да покажа и най-важното: как се е развихрил на грила!

И аз нали съм добра съпруга, ето го:

Много често приготвяме любимите ни телешки карначета от витрината на LIDL,но този път се спираме на риба – за щастие изборът при тях е голям! Взимаме и картофки, които печем във фолио върху жар – перфектната комбинация!

4. Спортна визия

Не ви се носи рокля? Няма проблем, защото да си признаем – трябва малко разнообразие! Има дни, в които ми се иска просто да се чувствам свободна. Именно в един от тях обувам шорти от деним и кецове. В случая съм и с цял бански отдолу, защото морето е на няколко крачки от нас, а докато мъжете са ангажирани с месото, смятам да поплувам. 🙂 И като споменах морето – това лято съм приятно изненадана, защото в редица от любимите морски градове са отворили LIDL. Този в Царево ни спаси преди няколко седмици, когато се чудехме къде ще пазаруваме.

5. В парка

Нямате вила с двор? Нито широка тераса вкъщи? Не сте на плажа? Е, хубавото е, че можете да си спретнете парти и в парка. Ние живеем близо до парка Заимов и редовно виждам майки с деца, които празнуват нечий рожден ден, или пък компания от приятели с кучетата си на тревата. Не ви трябва много, за да прекарате добре. Какъв е моят избор при дрехите в този случай? Имах нужда от свежест и си я набавям с тази рокля на лимони и няколко истински такива, които след това паднаха в жертва за направата на лимонада с мента. 🙂

И за финал от мен:

Независимо какво носите, важното е да се забавлявате! Да, може и да се поизцапате, но какво е едно петно пред хилядите усмивки и радост, с които ще си легнете в края на деня?  

xxx,
Keep it stylish.
Everything.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *