About

Здравейте и добре дошли в Keep it stylish. Ако и вие се чудите какво търсите тук, нека се опитам да ви подскажа поне малко.
Това е блог, сайт, журнал, съветник и какво ли още не. Идеята за него се роди в последната година на студентстовото ми. И не питайте кога точно беше това, защото е отдавна.
Тоест доста съм закъсняла. 🙂

Keep it stylish стои зад желанието да изгражда стил във всичко, което правим. Не само обличането и външния вид, но и пътуванията, разговорите, храненето и изобщо начина на живот. И името му е такова, тъй като вярвам, че понякога (де да бяхме всички италианци) не се раждаш с усет, а трябва да си го създадеш и съответно да си постоянен в поддържането му – ден след ден, месец след месец.

Ако все още не се познаваме – Казвам се Поля (вече) Илиева, което означава, че да – омъжена съм. Дори някъде тук можете да откриете разказ за сватбата ми, която ме накара да мина през всяко едно възможно емоционално състояние, за щастие без да си докарам биполярно разстройство на финала. На 28 съм, израстнах във Велико Търново и нещо много сериозно се обърка когато през 2011-та вместо да се запиша Право, както баща ми очакваше, кандитствах и ме приеха Журналистика в Софийския университет. След четири години, през които не съм сигурна какво точно научих, но пък имах най-смислените запознанства в живота си и започнах работа в списание, реших, че любовта наистина е по-силна от всичко, освободих тогавашната ми квартира и заминах при Теодор (съпруга) в Италия. От днешна дата мога да се поздравя за това решение, тъй като там пораснах, започнах да говоря (не особено правилно, ама хайде сега…) италиански и се записах да уча моден стайлинг. И да, името на този блог се корени някъде там. Сами можете да се досетите, че първоначалната му идея имаше много общо с модата. Обаче тъй като работих три години в тази сфера и то активно, минавайки през всяка стъпка и процес, в един момент не бях сигурна кое наистина има смисъл. Днес говорим за устойчивост и капсулен гардероб, инвестиране в определена дреха или аксесоар, проблемите на консуматорството, грижата за природата и изобщо бъдещето ни. И разсъждавайки върху тези теми реших да разширя кръгозора си, за да не се ограничавам, а също и вас, като говоря за едно единствено нещо.

По трудов договор съм social media manager (съжалявам, как да го преведа – мениджър социални медии?) в рекламна агенция, тоест грижа се за социалните канали на клиентите ни. У нас под това често се разбира – „бъца картинки из Facebook“, както веднъж ме описаха и честно казано оттогава насам се боря да обясня какво представлява работата ми, но се надявам, че тук не се налага.
В свободното си време се изявявам като личен стилист, което като дейност се явява полезно за хора, които ненавиждат молове и магазини или нямат време за тях. Или пък искат да променят стила си. Ако и вие сте от тях или ви е интересно да пробвате нещо различно по отношение на външния си вид, или смятате, че имате нужда от някаква промяна в гардероба си, но не знаете каква – можете спокойно да ми пишете, за да помислим заедно върху въпроса. 

Какво още за мен? (Ох, никога не съм харесвала това – опиши се в няколко изречения, но да не започвам с мрънкането сега…)
Мога да се нарека съшо и журналист на свободна практика, разказвач на истории, експерт по планиране на пътувания, ентусиаст-организатор на събития, подредена и доста досадна съпруга, шампион по спъване, заливане на дрехи и чупене на различни предмети. Момиче, което е вманиачено по изследването на нови места, култури, храни, напитки и природа. Жена, която не оставя дома си без свежи цветя и поне няколко свещи, които да запали вечер. Четящ човек, който не тръгва никъде без книга и тефтер в багажа си. Колекционер на списания, старинни ключове и хубави спомени (често под формата на снимки в Instagram).

Защо е тази целувка най-горе? (ъм, да …тоест логото) Абревиатурата от Keep It Stylish е KIS. Второто S избяга някъде, прощаваме му.
Благодарности на Oblakk Design Studio и Деси Средкова за идеята и реализирането.

Радвам се, че сте тук.
Надявам се да ви е приятно.

Имате идея или въпрос? Пишете ми на: polly.nikolova@gmail.com