The ultimate Paris guide

Една единствена дума събира перфектно обобщено отношението ми към този град: любов.

Когато отидохме за първи път не бях особено впечатлена, Айфеловата кула ми се стори само купчина желязо и метал, а Шанз-Елизе – особено претъпкана и по този начин недотам добро място за разходка. След това обаче повторихме, потретихме, водих майка ми, след това отидохме с Деси и Данчо, миналата година посетихме града заради изложбата на Dior и ето ни тази – посоката отново е Париж. Явно не е случайно.

 И с право го наричат “The city of lights” – има нещо особено в небето, в светлината, в сградите, в улиците и при мен усещането за някаква магия се засилва с всеки изминал път. И честно казано, градът ме зарежда не само с енергия, но и с вдъхновение.

И сега съвсем откровено ще си призная, че в мен живее една скрита парижанка, която сравнява всеки друг европейски град с него. И Париж винаги печели.
Никаква изненада и във факта, че двете ми приятелки от студентските години извън България са французойки – с едната се запознахме в Мадрид, а с другата в Милано.

Самата аз не знам френски, (какъв пропуск) но пък чувствам мястото много мое, вече мога да се ориентирам между централните квартали безпогрешно, имам любими заведения, а за магазините дори не знам дали да започвам…защото ще стане страшно 🙂 

За да не съм егоист и да ги пазя само за себе си, споделям и с вас, а ако някой има още попадения – ще се радвам да добавите в коментар.

Ресторанти и барове

🍴La Felicità – Най-големият ресторант в цяла Европа, отвори врати преди няколко месеца и вече бързо събира фенове. Кухнята е италианска, както можете да се досетите. 🙂 
🍴Le Perchoir – Страхотно местенце, със семпло меню и чудесна селекция от вина. Посетете го лятото – гледката от терасата е върха! 
🍔 PNY Marais – Леле, колко са вкусни бургерите тук! Съвсем мъничко е, но ако хванете слънчев ден интериорът става супер #instagrammable:  

🍷 La Sardine – Идеално място за аперитив и тапаси с приятели.
 🍤 Chez Edgar – Част от симпатичен хотел, това място предлага много апетитни стриди (за любителите), но и не само.
🍴 Alcazar – Едно от любимите ми места. Намира се на супер кокетна уличка, а вътре е скрита цяла джунгла. За храната се убедете по следващия кадър:

🍕 Margherita Saint Germain – Пица да ти се прияде в Париж…това е мястото! Почти винаги е пълно и вечер е трудно да се намерят места, имайте предвид. 
🧀🍷 Carbon – Когато ти докажат, че храната е изкуство! Допълвам: всичко се готви на огън, без газ. Точно до него има и speak easy бар, попитайте как да влезете, заслужава си. 
🍴 Daroco – Чудесна локация, любезно отношение и доста вкусна храна.  
🍕 Pink Mamma – Бар и ресторант на няколко етажа, последният е най-красив. Собствениците са италианци и още с влизането си ще забележите главния готвач да раздава нареждания с типичните за нацията жестове.

🍸Serpent a Plume – Носталгия по 70-те и доста алтернативна концепция минаваща през библиотека, галерия и бар. Пробвайте коктейлите.
⭐🦒Girafe Trocadero – Който си мечтае за романтична вечеря с гледка към Айфеловата кула, задължително да идва тук 🙂
⭐Quai Quest – Реновираният ресторант има гледка към Сена, а аз ще ви препоръчам да идете малко преди залез – светлината, която влиза навсякъде е истинско вълшебство! 
⭐Perruche Paris – 360-градусова гледка над града от покрива на Printemps + отлично обслужване
⭐Le Train Bleu – Обзавеждането ще ви смае, гарантирам. Храната е добра, въпреки че има много по-вкусни места в града. 

🍷Le Cave du Septime – Миниатюрно местенце, в което можете да опитате върховни вина. 
 🥕Judy Cantine qualitarienne – Веган предложения, които не са за пропускане. Друг плюс: кафето! 
🥑 Zia – Всичко се приготвя на място и с много внимание. Съветвам ви да отидете за брънч и да поръчате палачинките. 
⭐ Costes – Ето тук през 2014-та видяхме един известен актьор (няма да споменавам името), заради когото с Теодор се скарахме, също тук оставихме всичките си пари през пролетта на 2012-та и като цяло винаги имаме забавни истории, но да се върна на темата – мястото ми е безкрайно любимо.
⭐Le Meurice – Още една забавна история от миналия ноември и петзвездно обслужване, много шампанско и… после ми беше лошо. Но, хора – така ни разглезиха, честно, храната е божествена (Само ще спомена: Alain Ducasse)
⭐Monsieur Bleu – Oще едно място с гледка към Желязната дама. Малко по-скъпо е, но пък с основание. Не пропускайте десертите!


🍸Ballroom Да си поговорим за коктейли… Идеалният speakeasy бар, ще ти забъркат всичко. Освен това търсете изненади – има скрити помещения и докато ги откривате ще се забавлявате на 100%. Последният път тук се запознахме със супер интересна двойка аржентинци (а може и само приятели да бяха, знам ли…) и пихме доста повече от предвиденето. Нататък няма да разказвам. 
🥩Derriere – Препоръча ни го познат и честно казано аз се влюбих в това място. Отдалечено е от центъра, малко трудно за намиране, но вътре…ех 🙂 Храната е отлична, а хората – винаги весели. 
🍹Andy Wahloo – Съседчето на Derriere, още по-скрито от него. Развихрете се и слушайте съветите на бармана. 
🥑Depot Legal – Мега, мега любимо! Каквото и да си поръчате, все ще е хубаво, а пък отношението на персонала предизвиква усмивки 🙂

🍤 Mancora Cebicheria – Фенове на Перу, обединявайте се! Това е вашето място. Севичето им е превъзходно.  
🧀 Candelaria Продължаваме с мексиканската кухня и един доста добре зареден бар. 
🍤 Le Mary Celeste – Един съвет: опитайте стридите. 
🍷🧀Buvette  – Чаровно бистро, в което да се спрете преди вечеря. 
🥕Soul Kitchen – Старо откритие, ама ценно. Съвсем малко е, но всеки ден предлагат различно меню, а според мен е най-хубаво да се отиде за обяд и побързайте – след 12:30 става опашка. А, забравих да спомена, че е веган.
🍹Le Syndicat – Поредният скрит бар с най-готините бармани. И разбира се, съветът ми е отново е да им се доверите. 
🧀 Astair – Ами какво да ви кажа, аз се прехласвам по бара, но чух че и храната е добра. Софистицирана работа. 
🍴Deviant – Новооткрит ресторант, но с особено отношение към детайла. Кухнята е отворена, а ароматите, които се носят от нея…леле! 
🍴 Le Dauphin – Ако ви се експериментира, този ресторант няма да ви подведе. Препоръчвам ви да опитате дегустационното меню. (А после споделете впечатленията си)
🥑 Lockwood – Елате за закуска/брънч. Яйцата Бенедикт са много вкусни, а ако добавите и едно Блъди Мери към менюто, нещата придобиват съвсем друг вид 😉
🍹 Gravity bar – Мечтата ми е ей тези хора да са ми съседи, за да мога да ги посещавам когато си поискам. Коктейли, коктейли и още коктейли! С особено внимание върху сауърите. 


Ако се чудите защо използвам иконките по-горе, ето кратка легенда, която може да ви ориентира между заведенията:

 • 🍕- пица
 • 🥕- веган опции
 • 🍹-  коктейли
 • 🍴 – гурме
 • ⭐ – романтичен или с гледка
 • 🧀 – бистро
 • 🍔 – бургери
 • 🍷 – винен
 • 🥩 – месо
 • 🍤 – риба и морски деликатеси
 • 🍰 – сладкиши
 • 🍫 – шоколад
 • ☕ – кафе
 • 🥑 – брънч
 • 🥐 – пекарна


Продължаваме с …

Места за снимки

La Maison Rose – Тук е прекрасно сутрин, малко след като е изгряло слънцето, а както се вижда и на снимката – по залез също.

Pigalle – Баскетболното игрище премина през няколко трансформации, но в момента е …уау! Снимките там стават със записване и специално разрешение. 

Point Alexandre III – Магията на френската столица събрана в един мост 💘

Point de Bir-Hekeim – Вижте переспективата и оставете въображението ви да работи. 


Montmartre – Обожавам този квартал… А знаете ли, че през 19-ти и 20 век мнозина известни художници са работили там – като например: Пабло Пикасо, Винсент Ван Гог, Амедео Модиляни, Анри Матис, Едгар Дега, Клод Моне, Салвадор Дали.


Rue Cremieux – Има ли нужда от коментар?

255 Rue de L’Université – В последните години тук се редят тълпи от девойки и техните instagram husbands. Аз не правя изключение, въпреки че нямам една свястна снимка от улицата. 


Galerie Vivienne е покрита уличка и може би една от най-известните такива в Париж. По Коледа е украсена невероятно, а докато сте там не пропускайте да разгледате и магазините. 

Jardin du Palais Royal  – цялата градина е прекрасна, но ето го и любимото ми място:

Les Deux Plateaux – Арт инсталация в сърцето на града, която идва на мястото на стар паркинг. 

Музеи 


Louis Vuitton Foundation
Отдалечен  извън центъра на града –  в западната част на Булонския лес, но да знаете – ходенето дотам е напълно заслужено.  Визията за сградата е  на Frank Gehry, който разказва, че за него архитектурните форми от желязо и комбинациите му със стъкло са основно вдъхновение в работата му. По молба на Bernard Arnault (ако не знаете кой е – прочете) архитектът превръща утопията в реалност. И така през 2014-та фондацията е официално открита. Там се помещават периодични експозиции, като в момента голяма част е отредена на изкуството на Basquiat. 
Georges Pompidou
Център Georges Pompidou е комплекс, в чиято високотехнологична сграда се помещават обществената библиотека, националният музей за модерно изкуство, а също и институтът за наука, музика и проучвания за акустиката. Посветен е на Жорж Помпиду – президент на Франция в периода 1969 – 1974 г.


Pantheon
Представлява внушителна сграда с коринтски колони, направена по модел на Пантеона в Рим. Под сградата има крипта, който се състои от 4 галерии с малка централна зала. Там са погребани личности като: Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола, Александър Дюма – баща и други. Музей Yves Saint Laurent
Това е мястото, на което Лоран е работил в продължение на 28 години  Неговият партньор в живота и в работата Пиер Берже създава фонда „Pierre Berge – Yves Saint Laurent”, който има за цел да съхрани историята на техния съвместен живот и творчество. И в резултат се появяват два музея – в Париж и в Маракеш. Този във Франция бе отворен през 2017-та, а ние отидохме няколко седмици по-късно. Ако сте почитатели на модата, можете да изкарате половин ден там – заслужава си. 


Louvre
Какво да  ви разказвам – най-посещаваният музей в света, събира над 40 000 произведения на изкуството, дълъг е 3 километра, а централната пирамида на входа му винаги буди възхищение в мен. Просто лично мнение: Мона Лиза е надценена, но пък търсете коронацията на Наполеон и после споделете впечатления 🙂 


Музей Gustave Moreau
Ако харесвате художника, няма как да не харесате и къщата му. След посещение на големите и необятни музеи, този е едно приятно местенце и можете да си направите лично сравнение. Вътре има доста от картините му, както може да се очкава.


Музей Orsay
Знаете ли, че е бил бивша железопътна гара?
Обожавам го, може би е един от любимите ми в цяла Европа. Колекцията му събира основно картини и скулптори, а сред имената, чиито произведения ще разгледате е и Ван Гог. 


Музей  Rodin
Ако винаги сте искали да видите „Целувката“ на Роден – е, тя е там! Всъщност сградата на музея също е доста впечатляваща – хотел Бирон, парижко имение от 18-ти век.  А що се отнася до творчеството на Роден – на мен ми допада факта, че повечето му творди са изобразени все в движение, толкова са реалистични. Palais Galliera или също познат като Musée de la Mode de la Ville de Paris
Предполагам, че тук е рай за всеки моден ентусиаст. Толкова магично място, съдържащо съкровища като например колекцията от шапки на Одри Хепбърн, както и вещи на Мария Антоанета. Самата сграда също ще спре дъха ви. 


Bibliothèque Sainte Genevieve
За фен на библиотеките като мен, тук е… приказка! Нищо, че не знам френски – пак се възхищавах на книгите. Освен това е и толкова красиво, което ще ви доведе до желанието да правите снимки.

 

Petit Palais
Малкият дворец е още един музей в Париж, който да не изпускате. Построен е за Световното изложение в Париж през 1900 г. по проект на Шарл Жиро. За какво ви говоря? За изящни изкуства. До март там можете да разгледате картините на белгийския художник Фернан Кнопф.


Galerie de paleontology et d’anatomie
Ако пътувате с деца – тук ще им е много интересно. Има запазени скелети на толкова много видове (дори динозаври!), че можеш да ги разглеждаш с часове. Ако си любопитен, разбира се. 


Grand Palais
Да си дойдем на думата. Ето тук се случва истинската магия. Да, ревютата на Chanel. Величественият дворец (също като Petit palais) е построен за Световния панаир през 1900-та година. От 2005 г. насам той е основното място за широкомащабните ревюта на любимия Карл (Лагерфелд). Покрай Коледа пък се превръща в най-красивата ледена пързалка. През останалото време има разнообразни изложби, в момента тече и тази на Пикасо.Музей на изкуствата и занаятите – Musee des Arts et Metiers
Фантастично място, особено ако си падате по технология и строителство. Теодор доста повися вътре, минавайки през всяка една зала, докато аз не свалях поглед от един от първите самолети, който прилича на истинска птичка. (на снимката по-горе)  

Gallerie Perrotin
Съвсем малка, но много стилна галерия. Отваря врати през годината на раждането ми – 1990, с творби на Takashi Murakami. Селекцията винаги е отлична и когато става въпрос за модерно изкуство – това място не бива да напуска списъка ви. 


Хотели

Тук правя кратък списък с уточнението, че не съм спала в повечето от тези хотели, но пък  ако можех – щях. Та ето ги и тях: 

The Hoxton – Дизайнерски хотел с ужасно красиво лоби. Навсякъде пишат, че персоналът е много мил и отзивчив, а стаите – чисти и просторни. The Peninsula – Както виждате от покрива има прекрасна гледка, ресторантът на 6-я етаж също не е за изпускане. Стаите са луксозни и е много възможно да не ви се излиза от тях.


Costes – Чудех се какво да ви напиша и ако трябва да съм откровена – стаите са претруфени (поне за моя стил) и обзавеждането е тежко. Локацията обаче е перфектна, а ресторантът – отличен.  Emile – Бутиков хотел, разположен в La Marais. Стаите са много симпатични, с удобни легла и светли (не знам защо, но навсякъде където спя предпочитам да има максимално много естествена светлина) И закуската: типично френска , винаги с пресни багети и вкусен конфитюр. 


Ако пък сте решили да изберете Airbnb – опциите са толкова много. Аз съм фен на два района – Saint-Germain-des-Prés и La Marais. Малки улички, концентрация на страхотни заведения и кафета, както и изключително близо до всичко, което си заслужава да се види. 
Ето тук давам едно предложение от мен, което е отдалечено от центъра, но много симпатично.  

Кафета и сладкарници


🥕Wild & the moon  – Здравословно и изцяло plastic-free, а освен това и едно от любимите места на Virgil Abloh в Париж. 

🥐Rose Bakery Tea Room – Три локации в града и безкрайно вкусни сладкиши. Дори огладнях докато пиша. 

☕ Le Café Marly – От тук можете да наблюдавате пирамидата на Лувъра с часове. Дори си го представям като идеалното място за писане. Само да не беше толкова скъпо…

☕Café Kitsune – Толкова е мъничко, буквално за 5-6 човека. Обаче имат страшно flat white и матча капучно, а локацията е точно до градините на Palais Royal.🍫 Chocolate Alain Ducasse – Моят идол когато става въпрос за сладкарство. Шоколадът е просто …дори не мога да ви обясня, трябва да го опитате. 

☕🥐Angelina – Малко  е туристическо, но горещият шоколад е задължителен. Подгответе се, защото често има опашки. 

☕🍾Café de Flore – Да, това е същото иконично място от толкова филми и песни. Едно от най-старите кафенета в Париж, от чиито маси можете да наблюдавате как протича живота в града. 

☕Treize Bakery (au Jardin) – Ще ви посрещнат с усмивки, а гледката към Jardin du Luxembourg ще допълни магията. Супер е за брънч!

🧀Café Blanc – Типично френско бистро, в което можете да се отбиете както за закуска, така и за вечеря. 

☕Matamata Coffee Bar – Първо ме грабна витрината, а след това: капучното и авокадо тостът! 🍰 Des Gateaux et du pain – Обичате ли сладко? Задължително идете там, но имайте предвид, че няма места за сядане и не са особено добронамерени към снимането на витрините. 


☕ Coutme Café – Приятна обстановка и поздравления от мен за интериора и логото. Кафето е наистина хубаво, което е рядко срещано в Париж. 

🍰 Karamel – О, небеса! Още сладко 🙂 И то толкова вкусно! Както можете да се досетите – карамелът е основна съставка. 

🍰 Ladurée – Не мога да пропусна, тъй като съм заклет фен на макароните. И въпреки че мои приятелки препоръчват други места, Ladurée си остава класика. Идете в това на Rue Bonaparte, то е най-старото и сътветно най-автентично. 

🥑🥐Pan Quotidiene – Още една верига, която ще ви препоръчам за закуска. Удобно е и за работа – можете да стоите с лаптопа и да се наслаждавате на перфектните им кроасани цяла сутрин. Photo by Jeff Frenette Photography

☕ Telescope – Миниатюрно и скрито кафе, в което се озовах по много странен начин една сутрин. Мисля, че изкарах близо три часа (пълна идилия) с една книга там, а това, което беше най-вкусно е тортата им с шамфъстък.

🍰 L’éclair de genie – Няколко различни локации пръснати из града и най-хубавите еклери, които съм опитвала. Най-вкусният? Този със солен карамел. 

🧀 Bonhomie – Всъщност това си е ресторант, но го оставям в тази категория. Менюто се сменя често, а разнообразието сред напитките е голямо. 


🥑 HollyBelly 5 – Ако търсите типично брънч място, това е!  Американските палачинки и яйцата с бекон са су-пер! Тук също се чака на опашка, но повярвайте ми – заслужава си. 

🥕 Ob-La-Di – Продължаваме със заведенията за брънч, в това симпатично местенце можете да опитате много хубав авокадо тост с нар. Имат и веган опции.  


☕ Boot Café –  От любимо, по-любимо. Според Теодор е възможно най-хипстърското място, а в менюто има едва 5-6 реда. И пак ще искам да го посещавам всеки път. Мисля, че вече имат и още един адрес, но първото е на Rue du Pont aux Choux.

☕ Fragments – Имам усещането, че тук се събират предимно познати на собствениците или иначе казано един много тесен снобарски кръг от хора, но закуската им е невероятна. 

☕ 🥑 Muscovado – Истинско попадение с много мил персонал и добър избор за закуска. 


🥑 The Hardware Societe Paris – Собственост на австралийци и точно до катедралата Сакре Кьор, не го пропускайте ако сте наблизо в сутрешните часове на деня. 

Eто и кратък списък на още няколко места, които обаче не съм пробвала, но пък остават за друг път. 

– Odette
– La reguliere coffee bookshop
– Le petit grain 
– Du pain et des idees
– Ima
– Ten Belles 
– Le Loustic
– Fondation Café
– Café Mericourt

Магазини, книжарници и концептуални пространства


Le Bon Marche – Малък рай на земята. Нещо като братовчед на Harrods в Лондон или  Rinascente в Милано – най-добрите марки, събрани под един покрив. С тази разлика, че в Париж липсват заведенията. 


Make my lemonade  – Креативно пространство и една жена с идеята да продава DIY дрехи. Можеш да си ги направиш сам или да си ги купуш. В задната част има и малко кафене, а всеки месец организират различни курсове. 


Lou Yetu – Бижутата на Camille Riou, които станаха известни чрез Instagram преди няколко години (и са много красиви) имат свой дом в Париж. L’Appartement Sézane – Когато пускат нова колекция пред вратите им се реди дълга опашка. А в магазина има скрито кино, както и кафе. (как да не го харесваш) Любопитно е, че са стартирали преди 5 години и то само онлайн, а вече имат бутик и в Ню Йорк, както и планове, които се далеч надхвърлят модата.

Lafayette – Любимите галерии. Предполагам са известни на всички, затова няма да говоря за мода, а по-скоро за невероятната гледка от покривите. Качете се, заслужава да хвърлите един поглед. 


Bergamotte & Pampa – Споделям две много любими работилници (магазини) за цветя. В София си имаме NEA, в Париж си имат Bergamotte и Pampa. И на двете места всичко се прави с много усет, внимание и стил. А букетите им са вълшебство.  Забелязала съм, че няколко качества описват екипите им: те са страстни, любопитни и динамични. И задължително естети по душа, защото красотата в аранжировките от цветя се ражда от вътрешна красота. Merci  – И тук попаднах случайно, по време на една разходка. Привлече ме още от входа (червения миникупър), а след това разбрах, че мястото е било редакция и печатница на вече преустановен вестник. В момента е ресторант, кафе, магазин за дизайнерски находки, дрехи, дори подаръци – казано накратко: концептуално поространство. 


Ето и как продължава списъка: 
-Ba&sh 
-Atelier La Cerise sur Le Chapeau
-Shakespeare&Company book store
-Espace Kiliwatch
-Kiloshop
-Vintage Standards
-Oh my cream
-French Trotters
-Nos-boutiques
– O/hp/e


Паркове и места за разходка

Ако ви остане повече свободно време или пък просто искате да се поразходите – завършвам този пост с няколко идеи за целта. Кадрите от тях говорят достатъчно. 

Jardin Luxemburg 

Jardin du Palais Royal

Bagatelle Park

Jardin des Tuileries

Monceau

Е, със сигурност изпускам нещо, но се надявам да съм ви била полезна.

А ако сте успели да изчетете всичко (колко дена ви отне?) – поздравления! Най-вероятно сте ти, майка ми и Теодор. 

Затова: Благодаря за вниманието :)))Keep it stylish, 
everything.

8 коментара

 1. Безкрайно благодаря за гайда! Бях в Париж преди две години и проучвах уж в интернет къде какво да видя, но далеч не намерих толкова интересна информация пречупена през призмата на модерната жена и нейните интереси. Сега нямам търпение да отида пак! Благодаря ти за вдъхновението! Колко е хубаво да почнеш 2019 с нови мечти и вдъхновение!

  • Бих била много щастлива, ако съм те заредила с вдъхновение и желание за пътуване – няма по-хубаво! :))

   Благодаря за пожеланията, нека годината е вълшебна и за теб!

 2. И аз Поли и аз го прочетох и то на един дъх 🙂 !
  Поли,от всичко написано лъхаш ТИ.. Прекрасно,романтично,вдъхновяващо,обещаващо и не на последно място изпипано до последния детайл.
  Само едно нещо ми липсваше 🙂 някъде между текста да водя една конкретна твоя снимка. На нея си като една истинска французойка /имам в предвид тази с франзелите и виното/
  Мисля,че за тези от нас,които те познаваме,ако съпътстваш тетстовете туктаме с някоя твоя фотография /а те всичките са изключителни/ще е прекрасен начин да ни вкараш още повече в атмосферата.
  Адмирации за начинанието. Не знаех,че и преди си се занимавала с това.
  С нетърпение очаквам да прочета следващия ти текст,който да ни пренесе отново на любимо твое място.

  Успешна и щастлива Нова 2019,Поли
  Нора

  • Абсолютно уместен коментер, вече ще включвам и себе си 🙂

   Благодаря за отзива, страхотна и вълшебна нова година ти пожелавам! Поздрави на цялото семейство.

 3. Страхотна и изключително полезна статия. Преди няколко години посетих Париж за първи път и не останах особено впечатлена, с изключение на Louvre. Може би заради мръсотията навсякъде-не знам, но след тази статия и клипа на The Carters се върнаха изключителни спомени и ми се прииска да посетя отново недооценения Париж 🙂
  От скоро време те следя, Поли ще се радвам да споделяш все повече красиви отзиви от местата, които посещаваш. Определено събуждаш!
  Желая ти успех в начинанията и.. има смисъл 🙂

  • Всяко посещение е различно и да, доста хора забелязват мръсотията, аз обаче сякаш не съм я усетила, знам ли…

   Радвам се и много благодаря за подкрепата! 🙂

   Усмихната 2019-та от мен :*

 4. Прочетох я цялата! Чудесна статия, страхотни снимки и много полезни места ( особено за човек, посетил Париж само веднъж и останал със същото впечатление като Вас). Обаче след тази статия бих опитала отново!
  Същото усещане за магия имам и аз, обаче за Рим! И аз така – кого ли не съм завела там! Но най-много обичам да ходя с една моя приятелка, истинска римлянка 🙂 по душа.

  • Много благодаря за милите думи! 🙂 Радвам се, че статията е била полезна.
   Рим ми е много любим и на мен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *